Sejrsstimen brudt: Herrerne tabte klart til topholdet trods flot første halvleg

2. DIVISION HERRER, PULJE 2
Faaborg ØH (12) 34-23 (11) SUS Nyborg
Kampens gang
3-1, 4-3, 5-5, 6-6, 10-9, (12-11), 16-12, 21-14, 23-15, 27-17, 30-20, 34-23
Spillerstatistikker (mål/skud)
Kristian Nederby (7/9), Niels Hansen (3/3)
Magnus Kristensen (3/7), Kristian Klitgaard (3/8)
Chris Petersen (3/9), Lasse Mikkelsen (2/3)
Hjalte Højgaard (1/1), Martin Mauer (1/2)
Thomas Stuhr (0/1) og Casper Grønnegaard (0/0)

Redningsprocenter (redninger/skud imod)
Sune Thisted 25% (7/28)
Kasper Persson 7% (1/14)

Herrerne kom til Rise Sparekasse Forum i Faaborg med to sejre i træk i baggagen, men topholdet fra Faaborg ødelagde denne stime. Hele første halvleg var ellers tæt, men efter kun at være nede med én ved pausen, så startede anden halvleg dårligt, hvilket resulterede i at Faaborg ØH vandt klart med hele 34-23.

Herrerne skulle fredag aften på besøg på rækkens sværeste udebane, da de gæstede en meget velbesøgt Rise Sparekasse Forum i Faaborg. 12 point ud af 12 mulige havde Faaborg ØH hentet på hjemmebane inden fredagens opgør, og derfor var der ingen tvivl om at det helt store spil skulle findes frem, hvis herrerne skulle hente deres tredje sejr på stribe. To træningskampe, og en turneringskamp er i denne sæson blevet tabt med et to cifret antal mål til Faaborg ØH, men sydfynboerne har været hårdt plaget af skader, så derfor øjnede herrerne en lille sensation i det faaborggensiske.

Fra start af kampen havde drengene det svært, og derfor bragte Faaborg sig hurtigt foran med et par stykker, inden vi fandt fodfæstet på det grønne halgulv i Rise Sparekasse Forum. Hele første halvleg forløb utroligt tæt, og ingen af holdene kunne trække fra. Faaborg virkede meget frustreret over at vi lykkedes med at tage tempoet ud af kampen, og det skabte uro på det sejrsvante hjemmehold. Ved stillingen 10-9 og fire minutter tilbage af første halvleg måtte vores offensive strateg forlade banen med et riv i lysken, og det satte en smule grus i maskineriet. Vi fik dog alligevel kørt skuden sikkert i havn ved halvlegsfløjtet, hvor troen på sejr kunne tages med i omklædningsrummet. 12-11, og så ventede der en spændende anden halvleg – troede man…

Mauers fravær gjorde ondt fra halvlegens start, og det virkede som om de blå fra Faaborg ØH havde fået en god halvlegssnak. Da haluret rundede fire minutter af anden halvleg, så viste stillingen 16-11, og så var det ellers op ad bakke. Desværre fik vi aldrig fat i hjemmeholdet igen, og derfor blev det kun et spørgsmål om sejrens størrelse. Da kampen syntes afgjort blev der spilletid til alle mand, som fik mulighed for at vise sig frem. Det hele endte med en fortjent sejr til Faaborg ØH på 34-23, som atter bare viste deres enorme kvaliteter og bredde. Det ligner mere og mere, at det lykkedes for sydfynboerne at få den oprykning til 1. division, som de har hungret efter i ti år.

Cheftræner Kristian Klitgaard var efter kampen tilfreds med første halvleg, men var hurtig til at kigge videre mod torsdagens meget vigtige opgør.

“Vi spiller en rigtig flot første halvleg, hvor vi formår at få tempoet ud af kampen, og gøre Faaborg frustreret. Desværre får Mauer et lille riv i lysken lige op til pausen, og kan derfor ikke spille anden halvleg. Det har stor betydning, specielt for vores angrebsspil, og vi falder sammen i en halvleg, hvor alle mand kommer i spil. Vi er selvfølgelig trætte af nederlaget, men vi er også fuldt bevidste om, at der er meget vigtigere kampe, end lige Faaborg på udebane.”

Næste opgave for herrerne er en ægte 4-points kamp når GOGs andethold gæster Ullerslev Kultur- & Idrætscenter på torsdag den 29. februar. En sejr i det opgør vil sende herrerne snublende tæt på at undgå direkte nedrykning, imens et nederlag igen vil skabe spænding om rækkens nederste plads. Kampen spilles klokken 19.30.