Klasseforskel i pokalexit mod KIF Kolding i stærkest mulige opstilling

Fra starten af kampen var det tydeligt, at det ikke blev en af de magiske pokalaftener i Nyborghallerne. Dertil var ligamandskabet fra KIF Kolding klasser bedre, og vandt fuldt fortjent 18-34. Udeholdet tog ingen chancer, og mødte op med stærkest mulige opstilling, hvor kun skader og sygdom umuliggjorde den allerstærkeste opstilling.

SANTANDER CUP 5. RUNDE HERRER
SUS Nyborg (10) 18-34 (18) KIF Kolding
Kampens gang
3-3, 3-6, 4-11, 7-12, 8-16, (10-18)
11-19, 13-21, 13-23, 14-28, 15-31, 18-34
Spillerstatistikker (mål/skud)
Joachim Mølgaard (6/10), Chris Petersen (3/8)
Lasse Mikkelsen (3/9), Thomas Stuhr (2/6)
Mikkel Birch (1/1), Christoffer Godskesen (1/1)
Jonathan Warming (1/1), Magnus Kristensen (1/3)
Kristian Nederby (0/1), Martin Mauer (0/1)
Alexander Dixen (0/0), Hans Pedersen (0/0)
Kristoffer Matthiesen (0/0)
Redningsprocenter (redninger/skud imod)
Rasmus Lindebod 28,6% (6/21)
Sune Thisted 28,0% (7/25)
Kampens SUS Nyborg-spiller
Joachim Mølgaard

Nyborghallerne lagde tirsdag aften gulv til et længe ventet opgør.
En kamp uden det store pres, som herrerne ellers er under i hver eneste kamp, da alle point i 2. division er vigtige i den tætte bundstrid. I stedet for ventede der en stor oplevelse.
KIF Koldings ligaherrer var kommet til Østfyn, og det var de i stærkeste mulige opstilling. Kun førstemålmanden Magnus Brandbyge og Oliver Norlyk var fraværende med skader, imens Victor Nevers måtte melde fra grundet sygdom. Ellers var det den normale førsteholdstrup der mødte op uden nogen 2. divisionsspillere, så det var et tegn på at KIF Kolding var kommet for at tage opgaven seriøst.
Kristian Klitgaard havde blandet posen lidt, og fra den normale førsteholdstrup var Casper Grønnegaard og Niels Hansen blevet sparet, imens han også selv var trukket i træningstøjet, da han i følge ham selv, havde haft sine kampe mod de store modstandere. Derfor havde han givet de unge chancen, og bænken var blevet fyldt op med 15 spillere, så der var nok at tage af. Der var blandt andet blevet plads til fem spillere fra SUS’ Danmarksseriehold, så de kunne prøve kræfter med de helt store drenge, og de viste allesammen et stort gåpåmod – især Joachim Mølgaard spillede en blændende kamp!

Det var dog den normale start syver der startede kampen, da man naturligvis ville forsøge at presse ligaholdet så langt hen i kampen som overhovedet muligt. Det var dog desværre ikke alt for længe det holdte, selvom det startede rigtigt fint. 3-3 efter fem minutters spil, men så var det egentligt også den spænding kampen havde at byde på. KIF Kolding straffede samtlige fejl der blev lavet, og var især kyniske i deres kontraspil, hvor de lavede et hav af mål. 3-3 blev på de næste ti minutter til 4-11, og så vidste man godt, at resten af kampen ville blive en kamp mod sig selv, hvis det ikke skulle løbe helt løbsk. Herrerne fik dog lidt bedre fat efter en timeout, og reducerede forspringet til fem mål. Det slog dog ikke udeholdet ud, og derfor kunne de fortjent gå til pause foran 10-18.

Sune Thisted stod en ganske fornuftig første halvleg, men på en dag hvor alle skulle have spilletid, så var det ikke så overraskende, at Rasmus Lindebod begyndte anden halvleg i målet. Han tog straks chancen, og sandeligt rigtigt godt fra i begyndelsen af halvlegen med flere store redninger. Kun fem mål lukkede han ind i den første del af halvlegen, men Rasmus Døssing havde også erstattet Anton Hellberg i KIF-målet, og han tog så sandeligt også med hænder. Stillingen efter et kvarter var 13-23, men så var det som om kræfterne slap op, og KIF Kolding igen kunne komme nemt til sine kontrascoringer. Derfor endte det hele også med en klar sejr til ligamandskabet på 18-34, men det var stadigvæk en flok glade spillere, der forlod banen efter en stor oplevelse mod ligastjernerne. Især den normale unge Danmarksserie-spiller Joachim Mølgaard viste sit store potientale, og blev topscorer med seks mål på ti forsøg. Det gav ham også helt fortjent titlen som kampens bedste SUS Nyborg-spiller.

Vi vil fra SUS Nyborgs side gerne takke KIF Kolding for, at de til kampen kom med alt hvad de havde, og gav vores unge drenge en stor oplevelse trods resultatet. Ligeledes vil vi takke alle de mange tilskuere der var mødt op til dagens pokalkamp, inklusiv de cirka 30-35 Kolding-tilskuere fra fanklubben “Den Gyldne Hånd”, som var med til at skabe en god stemning gennem hele kampen. Sidst, men ikke mindst skal der også lyde en stor tak til KIF Koldings direktør Christian Hjermind og sportschef Lars Christiansen. De gav inden kampen cirka 50 inviterede gæster et indblik i dagligdagen i KIF Kolding, og gav sig tid til at svare på en masse gode spørgsmål, som var til stor glæde for de inviterede.

Tak for kampen til KIF Kolding, og vi ønsker dem held og lykke i det forestående nedrykningsspil i Herreligaen, samt held og lykke i deres videre færd i Santander Cuppen.

Nu venter der herrerne et par gode træninger inden der venter endnu et stort brag. Denne gang af en hel anden vigtighed. Torsdag den 4. april kommer Rækker Mølle Håndbold 2 på besøg i Nyborghallerne, og med en sejr der vil holdet være sikre på endnu en sæson i 2. division. Et nederlag eller pointdeling vil sende herrerne ud i to neglebidende nedrykningskampe sidst på måneden. Kampen mod Rækker Mølle fløjtes op klokken 20.00. Inden da spiller 2. divisionsdamerne deres sidste turneringskamp mod Kolding HK/KFUM – den kamp spilles klokken 18.00.