Herrerne smed sikker føring, og tabte to vigtige point i tæt bundstrid

2. DIVISION HERRER, PULJE 2
SUS Nyborg (12) 23-26 (11) Hørning Håndbold
Kampens gang
2-3, 4-5, 5-7, 6-8, 10-9, (12-11), 14-11, 16-14, 17-17, 18-20, 20-24, 23-26
Spillerstatistikker (mål/skud)
Lasse Mikkelsen (5/9), Martin Mauer (4/5)
Magnus Kristensen (4/6), Kristian Nederby (3/4)
Hans Pedersen (2/3), Chris Petersen (2/8)
Niels Hansen (1/1), Thomas Stuhr (1/3)
Kristian Klitgaard (1/5) og Casper Grønnegaard (0/0)
Redningsprocenter (redninger/skud imod)
Sune Thisted 27% (8/30)
Rasmus Lindebod 33% (2/6)
Kampens SUS Nyborg-spiller
Sune Thisted

Trods en føring på 16-11 i starten af anden halvleg, så mistede herrerne muligheden for endegyldigt at afskrive sig sidstepladsen, og dermed den direkte nedrykning, da de torsdag aften tabte 23-26 til Hørning Håndbold. Meget skal dog gå galt, hvis herrerne skal ende sidst i rækken

13 point – det var hvad herrerne havde samlet sammen inden torsdagens kamp mod Hørning Håndbold. Et pointantal som man i mange andre rækker godt kunne regne med var nok, til at have sikret sig endnu en sæson i rækken, men i en række hvor alle slår alle, så er det bestemt ikke nok.

Modstanderne fra Hørning Håndbold havde trods 16 point heller ikke endegyldigt sikret sig endnu en sæson i rækken, selv med en placering midt i rækken. En sejr ville dog sikre deres eksistens i 2. division, hvor vi med en sejr ville sikre os, at vi ikke kunne rykke direkte ned.

I det første opgør mellem de to hold blev det til et smerteligt nederlag på 35-22 i sæsonens første kamp, og det var derfor tydeligt hvor meget holdet har udviklet sig gennem sæsonen. Første halvleg startede meget tæt, men med udeholdet i teten i den første halvdel af halvlegen. Bagud 6-8 efter de første tyve minutter begyndte Sune Thisted at lukke helt ned, og derfor kunne vi med små to minutter igen af halvlegen notere os for en føring på 12-9. Desværre reducerede Hørning to gange inden pausen, og derfor var føringen “kun” på ét mål da hornet lød – 12-11.

Sune Thisted fortsatte sit store spil efter pausen, og der skulle gå hele syv minutter før Hørning kom på tavlen. I mellemtiden havde vi scoret fire mål, og reduceringen var dermed til 16-12. Desværre løb herrerne tør for ideer, da Hørning gik frem i et offensivt forsvar. Der blev forsøgt 7 mod 6, hvilket skabte gode chancer, men Hørning havde skiftet målmand i pausen, og han tog alt hvad der rørte sig. Derfor blev det til seks Hørning-scoringer i træk, inden vi fik passeret Hørning-keeperen, da Lasse Mikkelsen med lidt over et kvarter igen udlignede til 17-17. Det slog desværre ikke Hørning og deres velspillende målmand ud af kurs, og de fortsatte derfor ufortrødent. Seks minutter senere var de oppe 18-21, og med fem minutter igen 20-24. Selvom vi kom på minus to med lidt under ét minut igen, så var der aldrig spænding om udfaldet, som endte med en sejr på 26-23 til de blåblusede gæster, som dermed endegyldigt sikrede sig endnu en sæson i 2. division.

Kristian Klitgaard var tilbage i cheftræneren og spillerens rolle efter en skiferie, og han ærgrede sig over, at man igen misbrugte mange store chancer.

“Vi spiller en god omgang håndbold i den første del af kampen, men desværre rammer vi igen en periode, hvor vi bare har svært ved at score. Vi kommer egentligt til rigtigt fine chancer, men vi er bare ikke kyniske nok når det gælder. Hørning spillede hurtigt gennem hele kampen, og det var vi ikke klar til at stå imod gennem 60 minutter Det er en skam i sådan en kamp her, men vi har stadigvæk skæbnen i egne hænder, inden de resterende to kampe af sæsonen.”

Næste mulighed for at hente to vigtige point er på næste fredag den 22. marts, når holdet skal en tur til Ikærhallen i Give. Her venter Give HK, som efter en svær start har fundet melodien, og ligger i skrivende stund på rækkens tredjeplads. Den kamp spilles klokken 18.55.

Status på kampen om at undgå nedrykning

I sæsonens sidste kamp, der kan herrernes skæbne meget vel blive afgjort, når deres direkte konkurrenter til kampen om nedrykningsspillet fra Rækker Mølle Håndbold 2 gæster Nyborghallerne torsdag den 4. april klokken 20.00. Et uafgjort resultat i det første indbyrdes opgør betyder, at vinderen i den kamp med stor sandsynlighed er at finde i 2. division igen, imens taberen skal ud og spille for livet i rækken. Kun to Rækker Mølle-sejre i de næste to hjemmekampe, og et nederlag til os i Give kan gøre kampen betydningsløs. Her skal det nævnes at den ene er mod bundholdet Sønderborg Håndbold 2, imens den anden er mod topholdet Faaborg ØH.

Sønderborg Håndbold 2 skal ud og hente minimum fem point i sæsonens sidste tre kampe, imens enten vi eller Rækker Mølle ikke får flere point, hvis ikke de skal en tur i 3. division i næste sæson. Så hvis Rækker Mølle Håndbold 2 slår Sønderborg på lørdag, så kan vi sætte en stor fed streg under, at vi hvertfald ikke rykker direkte ned, som var sæsonens første delmål.

Stillingen i den tætte bundstrid i 2. division herrer, pulje 2

#HoldnavnK+/-P
9Rækker Mølle Håndbold 217-3013
10SUS Nyborg18-3113
11Sønderborg Håndbold 217-499
Nedrykningskampe | Nedrykning