Dårlig start og tekniske fejl blev afgørende: Herrerne tabte til Koldings ligareserver

Herrerne kom slet ikke ud af starthullerne, og var bagud 8-1 efter ti minutter. På intet tidspunkt førte vi, men god moral gjorde at kampen blev alligevel blev spændende. I den afgørende fase blev vi straffet hårdt for vores tekniske fejl, og det skabte fundamentet for, at KIF Koldings ligareserver alligevel tog en forholdsvis sikker sejr.

2. division herrer, pulje 2
SUS Nyborg (15) 29-34 (17) Kolding IF 2
Kampens gang
1-4, 1-8, 5-10, 6-12, 11-14, (15-17), 16-19, 19-22, 21-25, 26-27, 27-31, 29-34
Spillerstatisikker (mål/skud)
Kristian Klitgaard (7/14), Lasse Mikkelsen (6/7)
Niels Hansen (6/8), Chris Petersen (4/7)
Martin Mauer (2/2), Casper Grønnegaard (2/3)
Magnus Kristensen (1/1), Kristian Nederby (1/2)
og Thomas Stuhr (0/2)

Redningsprocenter (redninger/skud imod)
Kasper Persson 25% (4/16)
Sune Thisted 15% (4/26)
Kampens SUS Nyborg-spiller
Lasse Mikkelsen (38,5% af stemmerne)

Det var på forhånd en kamp, som herrerne havde en vist skepsis omkring. Kolding IF er garant for at forstærke holdet i januar måned når håndboldligaen ligger stille, så det var med spænding at man kiggede på udeholdets holdkort. Det viste sig at det var de “normale” spillere som har spillet størstedelen af kampene som havde taget turen til Ullerslev, men der var også blevet plads til KIF Koldings tyske U21-landsholdsspiller Robert Timmermeister, som de har lejet i storklubben Rhein-Neckar Löwen. Med hans 2 meter og 2 centimeter var han noget af en udfordring i jydernes midterforsvar.

Han viste med det samme klassen, og inden alle folk havde fundet sig sin plads, så var stillingen 8-1 til udeholdet, og det lignede derfor en lang dag på kontoret. Der blev gået i syv mod seks, og det gav noget stabilitet, som gjorde at vi stille og roligt åd os ind i kampen igen. Sune Thisted fik ikke rigtigt fat i noget, og det gav Kasper Persson muligheden for at vise hans talent ved stillingen 3-10. Ti minutter senere var jydernes store føring skrumpet ind til 11-14, og så lignede det igen en håndboldkamp. Med 30 sekunder igen at første halvleg scorede kampens spiller Lasse Mikkelsen til 15-16, og i det efterfølgende forsvar blev Kolding lukket ned, og så kunne de to hold gå til pause efter et frikast efter tid. En afretning i forsvaret snød Kasper Persson i målet, og så blev det til en ærgerlig 15-17 stilling ved pausen.

Anden halvleg startede forholdsvist lige, men jyderne var alligevel hele tiden foran med 3-4 stykker, og der blev brugt mange kræfter på at forsøge at fange deres føring. Kasper Persson kunne heller ikke holde det fine niveau fra første halvleg, og blev efter ti minutter erstattet af Sune igen, men han havde en rigtig svær dag idag. Alligevel lykkedes det herrerne at fighte sig tilbage i kampen, og med ni minutter tilbage af opgøret scorede en godt spillende Niels Hansen til 26-27, og så ventede der en spændende afslutning – troede man. Som det er sket før, så ramte vi en rigtig dårlig periode, som blev afgørende for kampen. De næste tre angreb endte med tekniske fejl, og alle tre fejl blev udnyttet af udeholdet, som kunne score i det tomme net. Derfor blev 26-27 til 26-31 på blot tre minutter, og det kom vi os aldrig over. Der blev byttet mål i de sidste seks minutter, og derfor endte opgøret med en sejr på 29-34 til ligareserverne fra Kolding IF, på en dag hvor der endnu en gang var gode muligheder for at hente to point, men hvor tekniske fejl i den afgørende periode kostede dyrt.

Cheftræner Kristian Klitgaard var efter kampen meget splittet.
“Jeg skal passe på med at gentage mig selv, men jeg er langt hen ad vejen tilfreds med vores spil, og ikke mindst moral, til at komme tilbage i kampen. Men nøj hvor er jeg træt af tabe håndboldkampe, og især på den måde vi taber dem på. Endnu en gang bliver tekniske fejl afgørende for, at vi står her efter kampen uden point, i en kamp hvor vi igen har muligheden for at hente point. Jeg er aldrig tilfreds med at tabe, men vi spiller endnu en gang flot i vores 7 mod 6-spil, selvom det er det der i sidste ender straffer os. Vi var nødt til at spille 7 mod 6 i størstedelen af kampen, da vi slet ikke kunne finde løsningerne i 6 mod 6.”

Næste opgave for herrerne er på næste fredag den 26. januar, når de møder deres lokalrivaler gennem en del år, Otterup HK. Kampen spilles i Otterup Idrætscenter klokken 19.30, og herrerne har brug for støtte, hvis de skal lave overraskelsen mod topholdet, og hente vigtige point i bundstriden.