Damerne tabte fantastisk målmandskamp, og dermed også kampen

7-7, 9-8, 9-10, 10-12, 10-15, 12-17
SUS Nyborg målscorere
Nicole Hylleberg 4, Stine Bjørn 2, Sheila Rasmussen 2, Sofie Nyholm 2,
Sofia Matthiesen 1 og Dicte Kallestrup 1

Godt nok er der fjorten mand på banen i en håndboldkamp, men søndag eftermiddag var der reelt kun to – de to keepere, som dog blev hjulpet godt af de forsvarer

Damernes sæson har på alle måder været godkendt, og det overordnede mål for sæsonen omkring redning er for længst ændret til andre mål. Top 6 var inden dagens kamp på spil hvis man kunne hente en sejr over rækkens toer Silkeborg-Voel KFUM 2. Inden sæsonen var dette nok en af de kampe som man på forhånd havde afskrevet, men med damernes flotte udvikling, så var det på ingen måde en umulig opgave.

Lad det være sagt med det samme. Det blev aldrig en særlig seværdig håndboldkamp, men hvis man kan lide flotte redninger og godt forsvarsspil, så findes der nok ikke mange håndboldkampe der var flottere. Pia Belza i SUS Nyborg-målet startede målmandskampen bedst, og efter 20 minutters spil scorede Silkeborg-Voel på straffekast sit blot 3. mål i kampen. Desværre havde Silkeborg-Voel den tidligere landsholds- (fik en Golden League kamp) og mangeårige ligamålmand med fortid i Skive fH, TTH og Randers HK Marianne Lundsby på holdkortet, og hun var kommet for at tage med hænder, så på daværende tidspunkt var det kun lykkedes os at lave 4 mål. Pausestillingen lød på sjældne 7-6, og derfor var spørgsmålet nok egentligt bare hvem der først fik skudt hul på modstanderens keeper, som ville trække det længste strå.

Anden halvleg startede som første – meget målfattig. 9-8 var stillingen efter ti minutters spil, og halvvejs inde i anden halvleg var stillingen 10-10. Herfra faldt Pia Belza en smule i niveau, imens Marianne Lundsby hvis muligt faktisk hævede sit. Målet blev holdt rent det næste kvarter, og med to reduceringer fra vores side på de sidste 30 sekunder, så kunne Silkeborg rejse hjem med sejren på 17-12 i bagagen.

Næste opgave bliver heller ikke en nem opgave for damerne. Tirsdag den 21. februar gæster rækkens femmer Tved G&I Ullerslev Kultur- & Idrætscenter. Den kamp spilles klokken 20:00.

Pia Belza stod en fantastisk kamp i SUS Nyborg-målet. Desværre blev hun overstrålet af Marianne Lundsby i den anden ende. Foto: Erling Lundemann