Damerne levede op til favoritværdigheden, og avancerede i pokalen trods ét mål på et kvarter

Santander Cup Damer 5. runde
DSIO Odense (DS) (13) 22-23 (12) SUS Nyborg (2D)
Kampens gang
2-3, 5-5, 7-7, 9-8, 11-10, (13-12), 14-15, 15-16, 18-17, 19-17, 19-20, 22-23
Spillerstatistikker (mål/skud)
Sheila Rasmussen (5/5), Mette Rasmussen (4/7)
Dicte Kallestrup (3/3), Ida Lardy (3/5)
Sofia Matthiesen (3/7), Katrine Pedersen (2/5)
Victoria Riedl (1/1), Celina Matthiesen (1/3)
og Stine Bjørn (1/3)

Redningsprocenter (redninger/skud imod)
Mette Lindberg 41% (11/27)
Katrine Torup 33% (3/9)

Selvom der var to rækker til forskel på de hold i dagens kamp, så var det på forhånd givet, at det på ingen måde ville blive en nem kamp for vores 2. divisions damer, da de mødte førerholdet fra Danmarksserien DSIO i 5. runde af Santander Cuppen. Damerne levede dog op til favoritværdigheden, og tog en sejr på 23-22 med hjem til Østfyn, og er dermed videre til næste runde, hvor modstanden kan blive af en hel anden kaliber

Damerne skulle efter to ugers kamppause igen i aktion tirsdag aften. Her ventede DSIO Odense fra Danmarksserien i Santander Cuppens 5. runde. På papiret var damerne favoritter, men trods de to rækker til forskel, så fører DSIO deres pulje, imens vores damer unægteligt ligner én af de to nedrykkere fra 2. division. Så i realiteten var det en kamp, som måske kan forekomme i den nye sæson, og derfor var det en god indikation for hvor holdet ligger niveau mæssigt i forhold til 3. division.

Kampen startede meget lige. Damerne forsøgte sig med syv-mod-seks-spillet, men det rystede ikke rigtigt hjemmeholdet, og det gik man igen væk fra efter ti minutters spil. Det var tydeligt at se, at det var en flok piger, som virkeligt kæmper med selvtilliden, og var det ikke for en storspillende Mette Lindberg i målet, så havde det selvtillidsfulde hjemmehold gjort tingene meget sværere. Derfor kunne damerne stadigvæk tro på et pokal-avancement ved pausen, hvor stillingen var 13-12 til hjemmeholdet.

Efter pausen kom vi ud med et helt andet udtryk, og de første ti minutter blev vundet 4-1, og så virkede det igen til at vi kunne tage en favoritsejr. Her ramte damerne dog den efterhånden velkendte offensive mur, og så var der pludseligt intet der lykkedes. 14-16 blev til 19-17 på et kvarter, og så skulle der igen jagtes, hvis håbet om en sjov modstander i 6. runde skulle holdes i live med kun ti minutter tilbage af opgøret. Mette Lindberg kom tilbage i målet, da Katrine Torup havde fået meget svære arbejdsvilkår, og igen tyede man til syv-mod-seks-spillet. Denne gang med en meget større effekt, og med fire mål i træk, så fik damerne igen vendt bøtten på hovedet, inden DSIO fik reduceret til 20-21. Mette Rasmussen viste sin erfaring, da hun med lidt under et minut tilbage scorede til 21-23, og så lignede det at missionen lykkedes i det odenseanske. DSIO udlignede med tyve sekunder igen til 22-23, men det lykkedes at holde bolden i egne rækker efterfølgende, og så kunne jublen bryde løs hos pigerne.

Med sejren er de videre til 6. runde, og her bliver modstanderen af en hel anden kaliber, uden endnu at kende modstanderen. Med kun tolv hold tilbage i Syd-puljen, så vil chancen for at møde et hold fra Kvindeligaen eller 1. division være stor. Hvis de lever op til deres kæmpe store favoritværdigheden i denne runde, så vil der være fem hold tilbage fra de to rækker, og de vil være seedet. Dermed er det kun den sjette kamp, som vil indeholde to 2. divisionshold, og det vil være en ærgerlig lodtrækning, nu når chancen for en af de helt store hold er så stor. Ligaholdene i Syd-puljen er Odense Håndbold, Team Esbjerg og SønderjyskE, mens de to 1. divisionshold er Fredericia HK og DHG Odense.
Lodtrækningen til næste runde forventes at blive afholdt om tre uger.

Næste opgave for damerne bliver en helt anden kaliber end tirsdagens opgør. Det suveræne tophold fra Gudme HK inviterer indenfor i Phønix Tag Arena lørdag den 24. februar klokken 13.00.