Damerne gik på sommerferie med sejr – Herrernes ditto er udskudt efter nederlag

Damerne tog torsdag aften en flot skalp, da de sluttede sæsonen af med en flot sejr på 28-27 over topholdet Kolding HK/KFUM, og fik dermed oprejsning efter en svær sæson i 2. division.
Herrerne derimod måtte gå slukøret fra deres opgør mod Rækker Mølle Håndbold 2, da de tabte den vigtige kamp med 30-36. Dermed kan de ikke gå på sommerferie endnu, da der venter to meget vitale opgør mod et hold fra 3. division senere på måneden, om at blive i rækken.


Damernes svære sæson blev afsluttet med flot sejr over tophold

2. division damer, pulje 2
SUS Nyborg (15) 28-27 (13) Kolding HK/KFUM
Kampens gang
5-3, 5-5, 6-6, 11-8, 13-11, (15-13)
18-15, 19-18, 20-20, 21-20, 24-24, 28-27
Spillerstatistikker (mål/skud)
Katrine Pedersen (7/11), Celina Matthiesen (5/7)
Nicoline Hylleberg (5/7), Sofia Matthiesen (4/8)
Lærke Riget (3/6), Victoria Riedl (2/2)
Stine Bjørn (1/1), Kamilla Pedersen (1/5)
Sheila Rasmussen (0/2) og Emilie Dyhr (0/3)
Redningsprocenter (redninger/skud imod)
Katrine Torup 40,0% (6/15)
Mette Lindberg 30,8% (8/26)
Kampens SUS Nyborg-spiller
Katrine Pedersen

Damerne lagde ud med dobbeltarrangementet torsdag aften, da de i Nyborghallerne tog imod Kolding HK/KFUM fra den øvre del af tabellen. Jyderne kunne med en sejr ende på rækkens tredjeplads, imens damerne jagtede sæsonens blot femte og sjette point. I de seneste kampe har det været lige ved og næsten, og derfor var der et stort håb om, at man kunne slutte sæsonen af med manér.

Det var et udehold der kun var mødt op med ni spillere, men det forhindrede ikke kampen i at starte i et vanvittigt højt tempo, hvor målene fløj ind i hver sin ende, inden den igen fladede ud, for at der derefter igen blev åbnet for målsluserne. 11-8 var stillingen efter tyve minutter, og så var der tro på at damerne kunne tage point med fra sæsonens sidste kamp. Føringen holdt frem til pausen, hvor de to hold kunne gå i omklædningsrummene med en stilling på 15-13.

Anden halvleg blev en utroligt lige affære, hvor de to hold byttede mål langt hen ad vejen. Mette Lindberg i målet havde stået en flot første halvleg, men som halvlegen skred frem, så fik udeholdet skudt hul på Mette. Det gav plads til fødselsdagsbarnet Katrine Torup efter 12 minutters spil og stillingen 19-19, og hun tog rigtigt flot fra i målet. Det gjorde Koldings målmand desværre også, og derfor var det klart, at vi skulle langt frem i kampen før vinderen kunne findes. Faktisk var der ingen to-måls føringer til nogen af holdene fra 19-19 af, og resten af opgøret. U19-spilleren Katrine Pedersen spillede endnu en gang en fremragende kamp, og det var da også hende der med 30 sekunder igen af opgøret, kunne score til 28-27. En teknisk fejl i den anden ende af banen gjorde, at damerne sikkert kunne køre sejren i hus, og tage to flotte point i sæsonens sidste kamp, til stor jubel for de pigerne.

Dermed er damernes sæson slut, og de kan nu gå på en tiltrængt sommerferie, og lade batterierne op inden den efter sommerferien hedder 3. division, og forhåbentligt en masse flere sejre og masser af selvtillid efter en svær sæson. Kampen mod Kolding HK/KFUM var ligeledes også cheftræner Kim Jensens sidste, da damerne som bekendt skal trænes af trænerteamet Lars Nørhave og Peter Riget i den kommende sæson.


Herrerne tabte til et forstærket Rækker Mølle-hold, og må ud i to altafgørende kampe om overlevelse

2. division herrer, pulje 2
SUS Nyborg (15) 30-36 (18) Rækker Mølle Håndbold 2
Kampens gang
4-2, 6-5, 9-7, 12-10, 14-14, (15-18)
16-21, 19-24, 20-25, 25-28, 28-32, 30-36
Spillerstatistikker (mål/skud)
Chris Petersen (9/14), Kristian Klitgaard (7/13)
Magnus Kristensen (5/7), Casper Grønnegaard (3/5)
Mikkel Birch (2/2), Martin Mauer (2/3)
Lasse Mikkelsen (1/3), Thomas Stuhr (1/4)
og Niels Hansen (0/2)
Redningsprocenter (redninger/skud imod)
Sune Thisted 11,4% (4/35)
Rasmus Lindebod 16,7% (1/6)
Kampens SUS Nyborg-spiller
Chris Petersen

Efter damernes kamp, så var det tid til herrernes vitale kamp mod Rækker Mølle Håndbold 2. Kriterierne var klare inden kampen. Sejr ville give endnu en sæson i 2. division, imens uafgjort eller nederlag ville forlænge sæsonen med en måneds tid, da det ville indløse to nervepirrende nedrykningskampe i kampen om overlevelse. Rækker Mølle havde til kampen taget fire markante spillere med fra deres 1. divisionshold, og derfor var der ingen tvivl om, at det helt store spil skulle findes frem. Desværre havde skader også været et tema op til kampen i vores trup, hvor man måtte se helt bort fra Kristian Nederby, imens spillere som Casper Grønnegaard og Thomas Stuhr også var tvivlsomme, men blev meldt klar under opvarmningen.

Det hele startede ganske udmærket, og vi kunne efter syv minutters spil notere os for en 6-3 føring. Folk virkede tændte, og især Chris Petersen spillede en flot første halvleg med seks scoringer. Desværre var Rækker Mølle også på en mission, og åd sig stille ind i kampen igen. Helt fat fik de først hen mod slutningen af halvlegen ved stillingen 14-14, men fem dårlige minutter gjorde at jyderne kunne gå til pause foran 15-18, i en halvleg hvor Sune Thisted kun fik fat i to afslutninger indenfor rammen.

Derfor prøvede man med Rasmus Lindebod fra starten af anden halvleg, men heller ikke han fik fat. Angrebsspillet flød heller ikke på nogen måde, og derfor var vi efter 8 minutters spil bagud med 16-24, og så var det pludseligt meget svært at se, at herrerne skulle gå på sommerferie efter kampen. Stille og roligt som halvlegen skred frem, så begyndte spillet at være meget bedre på banen. Sune kom tilbage i målet, og fik fat i et par bolde, og pludselig var afstanden kun på tre mål med ti minutter tilbage af opgøret ved stillingen 25-28. Desværre kom vi aldrig helt tæt på, da Rækker Mølle fik nogen lette scoringer i det tomme mål, da man forsøgte sig med 7 mod 6.
Det hele endte med et nederlag på 30-36 mod et forstærket Rækker Mølle-hold, som kunne fejre deres overlevelse i rækken efter slutfløjtet.

Dermed er sæsonen endnu ikke slut for vores vedkommende, og vi afventer nu modstanderen i to kampe mod et 3. divisionshold, om at blive i rækken senere på måneden. Flere ting er i spil, og der vides mere efter alle 3. divisionerne er færdigspillet på søndag.
Der er tre mulige modstandere: Hammel GF, Odder Håndbold 2 eller lokalrivalerne fra Kerteminde HK. Mere om det på mandag, når 3. division, pulje 3 er færdigspillet.