Tidligere ligatopscorer som ny herretræner

Lasse Det bliver et spændende bekendtskab for klubben og divisionsherrerne, når den nye sæson indledes tirsdag den 12. maj. Til jobbet som cheftræner for 2. divisionsholdet er netop indgået aftale med 38-årige Lasse Andersen, som bor i Horsens, hvor han i de seneste to sæsoner har trænet byens damehold i 1. division.

De fleste håndboldinteresserede kender Lasse Andersen. Han spillede i 10 sæsoner frem til 2009 for Tvis Holstebro, hvor han som hårdt skydende venstre back ofte var holdet topscorer og har også toppet topscorerlisten i Herre Håndboldligaen. I perioden blev det også til seks A-landskampe. Fra 2009 blev det til to sæsoner i ligaen for Sønderjyske, inden han blev spillende assistenttræner for Odder HK i 1. division.

Lasse Andersen vil derfor kunne øse af sin store erfaring til SUS Nyborgs mange unge talenter, og dermed forhåbentligt medvirke til, at holdet hurtigt kan vende tilbage til landets næstbedste række.

– Jeg glæder mig rigtigt meget til at arbejde med det unge mandskab, og give dem redskaber til at kunne udvikle sig yderligere. Et af midlerne er en 110 procent vilje til at træne fremadrettet, og derfor bliver det fortsat en træningsform, som er målrettet 1. division, siger den nye cheftræner, der netop vægter vilje og mandskabspleje for den enkelte spiller meget højt i sit trænerarbejde.

Han vil ikke lægge sig fast på en spillestil for holdet, men inddrage spillerne og deres kompetencer i konceptet for den nye sæson.

– Det vil, sammen med et solidt forsvar, være vigtige grundpiller i mit nye spændende trænerjob, understreger Lasse Andersen, der i det civile liv er virksomhedskonsulent i Horsens Kommune.

Også sportschef Klaus Rydal glæder sig til samarbejdet med Lasse Andersen.

– Vi har her fået en spændende træner, som på egen krop har mærket det at dyrke elitehåndbold. Og som med friske øjne kan motivere og udvikle truppen.