Nederlag i åbningkampen

Kampen i tal: 3-2, 3-5, 5-7, 9-7, 9-9, 12-9, (13-11), 15-11, 16-15, 18-16, 21-17, 23-19, 24-23, 25-23

SUS Nyborg målscorere: Lasse Mikkelsen 10, Lasse Kok Hansen 5, Joachim Mølgaard Andersen og Mads Nellemann Johansen 2, Magnus Kristensen, Casper Grønnegaard, Kristian Berth og Joachim Krüger 1

Efter en turbulent tid var det endeligt blevet tid til det som det hele handler om, nemlig håndbolden indenfor stregerne. To trænerskift, trækning fra 1. division, afvisning af dispensation til at fjerne oprykningsforbuddet og et hav af udskiftninger i truppen er bare nogle af de ting som den seneste tid er gået med. Kun tre spillere er tilbage fra 1. divisionstruppen fra sidste sæson (Lasse Mikkelsen, Magnus Kristensen og Mads Nellemann), men de er blevet suppleret af flere gamle SUS Nyborg-drenge som har valgt at hjælpe klubben i denne svære tid. Niels Hansen og Casper Grønnegaard er trukket op fra fynsserieholdet i SUS Håndbold, imens Lasse Kok Hansen er kommet hjem efter et ophold i OH77, Odense. Evigt unge Palle Mathiesen på 55 år er ligeledes trådt til, imens også Kristian Berth havde snøret skoene efter flere års håndboldpause.

I dag startede sæsonen så for drengene. Første kamp blev spillet i Stenstrup Hallen, hvor Stenstrup IF ventede. Gennem tiden har der været mange drabelige opgør mellem moderklubberne i SUS Nyborg og Stenstrup IF i fynsserien, hvor de tre hold gennem mange år spillede i toppen af rækken.

Dagens kamp var da også tæt hele vejen igennem, men for det meste med hjemmeholdet i teten. Det var tydeligt at se at der var tale om et SUS Nyborg-mandskab, der på ingen måde var sammentømret efter den store udrensning. Mange tekniske fejl blev straffet af Stenstrup, selvom Palle Mathiesen stadigvæk viste højt niveau i første halvleg. Bagud 13-11 ved pausen efter en scoring i sidste sekund af Lasse Kok Hansen som der var stor tvivl om hvorvidt den havde krydset stregen inden hornet lød gav en tro på sejr i det sydfynske.

Vi kom dog rigtigt skidt ud til anden halvleg, og inden vi havde set os om havde hjemmeholdet igen øget til en fire måls føring. Vi nåede aldrig op på bølgelængde med Stenstrup, som hele tiden var i teten. Bagud 23-18 med under fire minutter igen var kampen afgjort – troede man. I den seneste tid har klubben vist at man aldrig skal give op, og det gjorde vi heller ikke fredag aften. Med tyve sekunder igen af opgøret scorede Lasse Mikkelsen sit 10. mål i kampen på straffe til 24-23, og hjemmeholdet holdt vejret. Hovedet blev dog holdt køligt og Stenstrup kunne sætte det sidste søm i kisten til slutresultatet 25-23.

SUS Nyborg-træner Anders Bo Petersen var da også godt tilfreds med indsatsen set i bakspejlet af den kaotiske optakt.

Rigtig dejligt endelig at være i gang igen. Jeg synes vi gør en rigtig god figur i dag. Havde vi haft længere tid sammen som hold, så havde det været en anden kamp. Vi har flere som ser hinanden for første gang i dag, hvilket man også kan se på det relativt høje antal fejl, misforståelser og manglende muligheder. Når det så er sagt, så synes jeg er at vi spiller en fin forsvarskamp med flere gode redninger. Der er rigtig god fight hele kampen igennem, og vi er jo utroligt tæt på at komme igen til sidst. Nu skal vi bare bruge noget tid sammen i hallen, så skal det nok blive godt.

Anders Bo Petersen, cheftræner SUS Nyborg

Nu venter der en uges træning inden sæsonens første hjemmekamp spilles i Nyborghallerne på søndag den 3. oktober. Her kommer SGI-Håndbold Esbjerg 2 (Ribe Esbjergs andethold) forbi. Kampen fløjtes op klokken 15.00, og der er gratis adgang.