Førte gennem hele kampen: Mistede ét point efter tid

Kampen kort: 3-0, 5-1, 5-4, 7-6, 10-8, (12-10), 15-14, 18-17, 24-20, 25-23, 26-26
SUS Nyborg målscorere: Lasse Mikkelsen 7, Magnus Kristensen 6, Lasse Kok Hansen 5, Casper Grønnegaard 4, Christian Stuhr og Kristian Berth 2

Efter nederlaget i første kamp i Stenstrup var det søndag tid til at rejse sig på hjemmebane da vestjyske SGI-Håndbold Esbjerg kiggede forbi Nyborghallerne. Vi startede da også som lyn og torden og efter ni minutters spil var vi foran 5-1 blandt andet på grund af fem store redninger af Thomas Skriver i målet. Desværre fandt Esbjerg vej ind bag Thomas, og kunne igen bide sig fast ved 5-4. Resten af halvlegen var lige, men vi var foran hele vejen, og da haluret rundede de 30 minutter var stillingen 12-10.

Anden halvleg startede igen meget jævnbyrdigt, men helt op kom Esbjerg aldrig helt. Efter et kvarters spil af anden halvleg var afstanden stadigvæk på de to mål, og igen uden at Esbjerg havde udlignet vores føring på noget tidspunkt. Udeholdet var ikke til at ryste af, selvom de hang efter hele tiden. Vi skulle helt frem til det 53. minut før vi fik vristet os lidt fri af vestjydernes jerngreb. Lasse Mikkelsen som for anden kamp i træk blev topscorer scorede på straffekast, og på måltavlen var stillingen nu 24-20. Fire minutter senere var den dog gal igen, og Esbjerg var igen kun nede med to. De tekniske fejl var desværre stadigvæk et stort problem, hvilket der ikke er noget at sige til med så mange nye spillere på holdet. Med et halvt minut igen og stillingen 26-25 var vi i boldbesiddelse, men en teknisk fejl ti sekunder før tid gav muligheden for kontra til udeholdet. Det blev dog bremset i et godt returløb, hvilket udløste et frikast til Esbjerg. Hornet i hallet lød, og et frikast efter tid fra en meget spids vinkel skulle afgøre kampens skæbne. Desværre for et hårdt kæmpende SUS Nyborg hold fik udeholdet vestenvind i sejlene og via en kringle fik udeholdet listet bolden ind bag en ellers fremragende Thomas Skriver i målet. For første gang siden 0-0 var SGI-Håndbold Esbjerg på bølgelængde, og de havde dermed tyvstjålet et point, som de kunne tage med hjem fra togt i bagagen til Vestjylland.

Cheftræner for SUS Nyborg Anders Bo Petersen var da også ærgerlig over pointtabet, men så mange positive ting siden premierenederlaget i Stenstrup.

“Nu når jeg har fået kampen lidt på afstand, så synes jeg at vi spiller en rigtig fin kamp. Både Mikkel (Godskesen, assistenttræner red.) og jeg ser klare forbedringer i forhold til Stenstrup-kampen. Jeg synes godt nok resultatet er hårdt at sluge, da vi er foran hele kampen, og så ender den uafgjort efter tid. Jeg er dog fortrøstningsfuld, vi træner godt og bliver bedre og bedre for hver træning. Jeg vil godt rose Thomas i målet med 14 redninger, men også vores forsvar, som jeg synes er yderst stabilt. Angrebet skal der stadigvæk ligges lag på, men det skal nok komme.”

Anders Bo Petersen, cheftræner SUS Nyborg

Nu får holdet endnu en træningsuge til at få styr på angrebsspillet inden sæsonens længste udebanetur venter på søndag den 10. oktober. Her skal holdet en tur til Augustenborg på Als, hvor Sønderborg Håndbold 2 tager imod. Dette er andetholdet til ligaholdet fra SønderjyskE, så der venter bestemt en stor udfordring i det sydlige. Kampen spilles i Augustenborghallerne, og den fløjtes op klokken 15.00.