Dårlig start blev afgørende i nederlag på Als

Kampen kort: 3-1, 7-2, 10-3, 11-6, 14-7, (15-8), 16-9, 17-10, 19-13, 21-14, 24-15, 25-17
SUS Nyborg målscorere: Magnus Kristensen og Niels Hansen 5, Lasse Kok Hansen, Lasse Mikkelsen og Joachim Krüger 2, Mads Nellemann Johansen 1

Søndag eftermiddag ventede der en lang bustur til Augustenborg på Als, da drengene skulle i kamp mod Sønderborg Håndbold. En på forhånd svær udekamp, da flere tidligere og nuværende ligaspillere stod på den anden side af midterlinjen. Holdet var taget afsted uden cheftræner Anders Bo Petersen som havde været en tur i Moldova for at se fodboldlandsholdet igår. Derfor havde assistenttræner Mikkel Godskesen overtaget tøjlerne sammen med Lars Buus Nørhave. Om det var den lange bustur der hang i spillerne skal være usagt, men vi var slet ikke klar da dommeren fløjtede op. Vi diskede op med den ene tekniske fejl efter den anden, og efter et kvarters spil var sønderjyderne stukket af ved stillingen 10-3. Vi fandt derefter mere ind i rytmen, men det lykkedes os ikke at hente noget ind på Sønderborgs føring, og drengene måtte slukørede gå til pause bagud 15-8. I anden halvleg stod drengene meget bedre i det defensive, og fik sat en prop i det truende store nederlag. Palle Mathiesen i målet bød også ind med 11 redninger, hvor af de fleste af dem var i anden halvleg. Derfor blev hjemmeholdets føring aldrig to-cifret, men tæt på spænding kom vi aldrig denne søndag eftermiddag langt mod syd. Vi tabte kampen 25-17 i en kamp hvor forsvaret spillede sig op i anden halvleg, men hvor angrebet lavede alt for mange tekniske fejl til på nogen måde at presse hjemmeholdet. Vi hænger derfor desværre fast i bunden på rækkens næstsidste plads med et point efter tre kampe.

Positivt ved kampen var at vi endeligt fik gang i Niels Hansens venstre arm, som i de to første kampe ikke har passeret en målmand. I dag blev det til fem mål fra Niels’ side, og han blev dermed topscorer med Magnus Kristensen.

Vikarierende cheftræner Mikkel Godskesen var efter kampen anerkendende overfor hjemmeholdets kvalitet, men ærgrede sig over antallet af tekniske fejl – især i starten af kampen.

“Vi laver simpelthen for mange tekniske fejl. Faktisk laver vi næsten flere tekniske fejl end vi tilsammen har lavet i de første to kampe. Kampen bliver afgjort i første halvleg, hvor vi slet ikke var klar fra start. Det var dejligt at få Niels Hansen igang, og jeg er også meget tilfreds med vores to treere i forsvaret i Mads Nellemann og Lasse Kok Hansen. Desværre bliver vores første halvleg bare afgørende for kampens udfald, selvom vi får bedre styr på Sønderborg i anden halvleg. Vi møder dog også bare et rigtigt godt Sønderborg-hold med flere gamle og nuværende ligaspillere.”

Mikkel Godskesen, vikarierende cheftræner

Nu venter der en kamppause på 16 dage, hvor drengene kan få justeret de mange tekniske fejl, og forhåbentligt være klar til at få sæsonens første sejr. Tirsdag den 26. oktober kommer IF Stjernen på besøg i Nyborghallerne. Kampen fløjtes op klokken 19.15, og der er gratis adgang.