Chris Petersen skifter til Viking Håndball

Det er med et smil og et grædende øje at vi må videregive Chris Petersen til Viking Håndball. Vi er meget glade på Chris’ vegne, og vi som klub bakker op om hans beslutning. Vi er dog samtidigt meget kede af at miste en så dygtig spiller som Chris har udviklet sig til at være.

Chris Petersen har efter otte år i klubben fået en mulighed, som han ikke kunne takke nej til. Chris har taget turen til Stavanger i Norge, hvor Viking Håndball har sikret sig Chris’ underskrift på en kontrakt. Chris bliver dermed også klubkammerat med Tróndur Mikkelsen fra sidste sæsons 1. divisionstrup.

Vi har taget en snak med Chris om hans tid i klubben og tankerne bag skiftet til Norge.

Efter otte år i SUS Nyborg går turen til Norge. Hvad vil du huske tiden i klubben for?

I de 8 år jeg har været i SUS Nyborg har jeg haft et utal af fantastiske oplevelser, og jeg har mødt et hav af fantastiske mennesker både på og udenfor håndboldbanen. Jeg vil klart huske min tid i SUS Nyborg for at have givet mig nogle venner og oplevelser for livet. Hvis jeg skal fremhæve 3 minder som står ekstra klart i min erindring når jeg tænker tilbage, så må det være at deltage til DM som U18, min personlig debut på førsteholdet og senest oprykningen til 1.division.

Hvad er dit syn på SUS Nyborg som klub?

Jeg synes SUS Nyborg er en fantastisk klub! Med et fællesskab og håndboldmiljø som jeg virkelig vil komme til at savne.

Føler du at du har fået det fulde ud af dit potentiale i SUS Nyborg?

Jeg synes bestemt jeg har fået udfyldt mit potentiale og udviklet mig som håndboldspiller og person i klubben. Jeg kom til SUS som andenårs U14 fordi jeg ville spille blandt de bedste hold på Fyn, og kun 4 år efter stod jeg blandt de 4 bedste hold i hele Danmark. Dette synes jeg er et godt billede af hvad klubben har betydet og gjort for ikke bare mig, men for alle de spillere jeg har spillet sammen med igennem min tid i SUS Nyborg.

Hvilke overvejelser gjorde du dig i forhold til at skifte til en klub udenfor Danmarks grænser?

Det er klart at det har været en beslutning der har skulle tages meget hurtigt. Jeg stod for 3 uger siden og var knust over den triste nyhed vi fik fra klubben, at vi måtte trække 1.divionsholdet. Jeg valgte at udenlandet og specielt Norge var spændende for mig, fordi jeg virkelig tror på jeg her kan udvikle mig yderligere som håndboldspiller. Samtidig vil det blive en virkelig givende oplevelse at prøve at bo i udlandet.

Hvad er din personlige målsætning med dit ophold i Norge – både på og udenfor banen?

Jeg håber som sagt at kunne rykke mig yderligere som håndboldspiller i Viking Håndball. Jeg håber og tror meget på at kunne hjælpe Viking Håndball tilbage i den bedste Norske håndboldrække, og få den oplevelse med klubben.

Var genforeningen med Tróndur et afgørende element for din beslutning om at skifte til Viking Håndball?

Det er klart at det har gjort min beslutning lidt nemmere at der var et bekendt ansigt og en god ven i klubben, som kunne hjælpe mig hurtigere ind på holdet. Det mest afgørende element var dog mit besøg i klubben, hvor jeg mødte alle de flinke folk på holdet og omkring klubben.

Kan vi forvente at se dig tilbage i SUS Nyborg-trøjen igen?

Jeg håber selvfølgelig at min vej igen kommer forbi SUS Nyborg. Mit hjerte banker stadig meget for klubben, og jeg tror fortsat meget på det projekt de har gang i.

Hvis folk går med overvejelser om at være med til at bygge klubben op igen. Hvad vil du sige til dem?

Jeg vil sige at de skal holde fanen højt og tro på det her projekt, for det gør jeg! Der er fortsat nogle fantastiske folk og ikke mindst spillere i klubben, som virkelig gør en forskel og som kan tage den her klub tilbage til de bedste rækker i Danmark.

Vi i SUS Nyborg ønsker Chris alt mulig held og lykke i det norske, og vi er stolte af at have været med til at udvikle en spiller af Chris’ kaliber gennem otte år.

Chris Petersen foran sin nye hjemmebane Stavanger Idrettshall. Foto: Viking Håndballs hjemmeside
Chris Petersen ses her i et af hans utallige gennembrud i SUS Nyborg-trøjen.