Af Jeppe Kok Ejlersen

Herrer 1. division, SUS NYBORG – NORDSJÆLLAND HÅNDBOLD 21 – 33 (10 – 15)

Målscorer SUS Nyborg:

Anders Stuhr og Niclas Thyssen 4 (3), Thomas Stuhr, Lars Froholdt og Pætur Mikkjalsson 3, Tróndur Mikkelsen, Thomas Torp, Joakim Rydal, Jacob Kampmann og Emil Thorsen 1

Vi har fået en svær start på livet i 1. division, men dertil skal det også lægges til, at modstanden har været topholdene i næsten alle kampene. Her til eftermiddag var det bestemt ingen undtagelse, da topholdet fra Nordsjælland Håndbold var på besøg i Nyborghallerne.

Vi får en rigtig svær start på opgøret, og vi brænder flere store chancer, og inden vi har set os om, så er vi nede 0 – 5. Efter ni minutter og tyve sekunder kommer vores første scoring til 1 – 5. Da vi får scoret vores næste mål, så har Nordsjælland Håndbold i mellemtiden lavet tre mere, og dermed stillingen 2 – 8. Det blev for meget for trænerteamet i SUS Nyborg, som tager en timeout bagud 2 – 9 efter et kvarters spil. Fem minutter senere lugter vi blod ved stillingen 6 – 10, men desværre skruer udeholdet lidt op for tempoet, og øger føringen til 7 – 14 to et halvt minut før tid. Heldigvis får vi rettet lidt op på det inden pausen, og går til pause bagud 10 – 15. Vi dækker i første halvleg rigtigt godt op, og vi tvinger dommerne til at hæve armen hele fem gange i første halvleg på Nordsjællands angreb. Desværre kneb det bare mere i den anden ende, på en godt spillede Nordsjælland-keeper.

Anden halvleg begyndte med to kontramål. Begge to til os, og begge to scoret at Pætur Mikkjalsson. Pludseligt var føringen nede på 12 – 15 til udeholdet, og temperaturen steg i Nyborghallerne. Desværre var Nordsjælland ikke knækket, og kom igen på plus fem ved stillingen 15 – 20, efter ni minutters spil. Værre blev det desværre også, og igen måtte trænerteamet tage en timeout efter et kvarter – bagud 17 – 25. Dette hjalp kortvarigt, og det blev hurtigt 19 – 25. Herfra skulle det sidste slutspurten sættes ind, hvis der skulle være noget håb om point i dag. Desværre gik det stik modsat, og Nordsjælland lavede fem mål i streg, mens vi havde en scoringspause på otte et halvt minut. 19 – 30 stod der på scoreboardet, da vi fik reduceret til 20 – 30. Kampen sluttede meget unødvendigt 21 – 33, efter en kamp hvor vi igen havde nogle dyre dårlige minutter, som gav kampen et uretfærdigt stort nederlag.

Vi har allerede mulighed for at revanchere på tirsdag, når den udsatte udekamp mod Grindsted, bliver spillet kl. 20:00 i Lyng-hallen, Grindsted.

Træner Kenneth Lindegaard havde følgende kommentarer på kampen:

”Vi er meget kede af den præstation vi yder i dag. Vi er strengt talt kun tilfredse med 50% af kampen. Vi præsenterer os ikke særligt godt i dag, og derfor bliver nederlaget af den størrelse det nu gør. Vi arbejder hårdt på at minimere vores udfald i kampene, som vi har oplevet i alle vores kampe indtil videre. Man kan ikke undgå dårlige perioder i håndboldkampe, men at de er så dårlige og dyre, er noget vi må arbejde hårdt på at få vendt. Vi skal have set noget video. inden kampen på tirsdag, og så forventer vi at se en trodsreaktion i Grindsted.”

Vi hang efter topholdet Nordsjælland Håndbold hele kampen igennem.
Niclas Thyssen blev for tredje kamp i træk topscorer for SUS Nyborg. Denne gang sammen med Anders Stuhr. De lavede 4 mål hver.
Den færøske klippe Pætur Mikkjalsson spillede endnu en gang en stabil kamp i begge ender.
Der blevet taget fat i defensiven, hvor vi flere gang tvang armen i vejret hos dommerne. Her er det vores to færøske spillere Pætur Mikkjalsson og Tróndur Mikkelsen der tager fat.