Santander Cup 1/8 dels finaler

Pressemeddelelse
Nyborg, den 22.08.2018

Lokale talenter mod Aalborg-stjerner
Fredag aften i Nyborghallen møder SUS Nyborgs 2. divisionshold i ottendedelsfinalen i pokalturneringen ligaholdet fra Aalborg Håndbold spækket med landsholdsspillere
På forhånd virker det som en umulig opgave for det lokale 2. divisionshold at skulle op mod Aalborg Håndbolds ligamandskab i Santander Cup’ens ottendedelsfinale. Alligevel ser den unge trup af lokale talenter frem til pokalbraget på fredag den 24. august klokken 20.00 i Nyborghallen.
– Det bliver både lærerigt og ikke mindst en stor oplevelse for vores unge hold med enkelte erfarne spillere, lyder det fra SUS Nyborgs træner Mads Rydal, der i øvrigt selv som U18-spiller og sammen med fløjspiller Simon Elsborg dengang mødte netop Aalborg i en DM-semifinale med blandt andet stærke René Antonsen, som stadig er central figur på ligaholdet.
Også flere af SUS Nyborgs spillere har netop en DM-semifinale i frisk erindring, da ikke mindre end fem af dem var U18-spillere i sidste sæson, hvor holdet i april nåede helt frem til DM-finalerne i Skanderborg, hvor det blev til en fjerdeplads.
Derfor er det en meget ung og talentfuld trup, som trænerne Mads Rydal og John Mortensen har klar til fredagens måske største kamp i det østfynske elitesamarbejdes syvårige historie.
I forhold til sidste sæson har SUS Nyborg sagt farvel til rutinerede kræfter som anfører Sebastian Ring, Mikkel Wichmann og målmand Szilard Orban. Derfor bliver det nu blandt andet Anders Bo Petersen, Lasse Kok Hansen, Simon Elsborg og nytilkomne Kasper Kousholt i målet, som kan udgøre den rutinerede stamme på holdet. Ny er også Frederik Jagd, som sidste år var blandt Kolding IF’s ligareserver.
– Vi har trænet godt og meget intensivt op til pokalkampen, ikke mindst på forsvarsdelen, som bliver vigtig for os over hele sæsonen, lyder det fra Mads Rydal.
Blandt Aalborg-spillerne, som kommer til Nyborg på fredag, er landsholdsspillerne Henrik Møllgaard (netop hjemvendt fra Paris SG), Andreas Holst, Magnus Saugstrup, islandske Janus Smarason og det nytilkomne norske målmandstalent Kristian Sæverås.
Forud for pokalopgøret har der været stor publikumsinteresse, og derfor venter SUS Nyborg en fyldt hal med rigtig pokalstemning fredag aften.