Pokalbrag i Nyborg mod ligahold

Onsdag den 11. marts møder SUS Nyborgs tophold i 2. division i Santander Cup’en Nordsjælland Håndbold, der kæmper om at slippe væk fra nedrykningspladsen i Håndboldligaen.
Igen i denne sæson er SUS Nyborgs herrer langt i pokalturneringen, Santander Cup. Og igen skal holdet op mod et ligahold. De fleste husker sikkert kampen forrige år mod de senere danske mestre Ålborg Håndbold, men tidligere har SUS Nyborg både besejret TMS Ringsted fra ligaen, og såmænd også Nordsjælland Håndbold. Det var tilbage i 2013.
Nu skal SUS Nyborg-herrerne igen møde Nordsjælland Håndbold. Men selvom det lokale mandskab topper 2. division og nordsjællænderne ligger sidst i ligaen, så bliver det meget svært for Anders Bo Petersen, Casper Grønnegaard (de eneste nuværende spillere fra holdet dengang) og deres holdkammerater at gentage den overraskende sejr for snart syv år siden på 31-24, når de to mandskaber tørner sammen på onsdag den 11. marts kl. 19.30 i Nyborghallerne.
– Selvfølgelig lægger vi os ikke ned, men går efter den procentvise lille mulighed for en pokaloverraskelse. Selvom vi gør det rigtig godt for tiden, så det er langt op til liganiveauet, hvor Nordsjælland har gjort det godt på det seneste i bestræbelserne for at opnå nedrykning, erkender SUS Nyborgs træner Daniel Rensch Nielsen.
Han erkender også, at der lige nu er størst fokus på de resterende fire kampe i 2. division. Holdet ligger på førstepladsen to point foran IF Stadion, som blev besejret i lørdagens topbrag, og med sejre i de sidste kampe rykker holdet op i landets næstbedste række.
– Både hos os og Nordsjælland er gennemsnitsalderen ikke særlig høj, og derfor tager vi først og fremmest pokalkampen som en lærerig oplevelse, hvor vore spillere får at mærke på egen krop, hvad der skal til for at begå sig højere oppe i rækkerne. Faktisk kan det jo ende med, at vi næste år skal møde Nordsjælland, hvis de rykker ned, og vi rykker op, lyder det fra SUS Nyborg-træneren før den hårde pokalopgave.
Både han og spillerne håber på stor tilskueropbakning både på onsdag, men også de til sidste afgørende turneringskampe.
Allerede her søndag den 8. marts spiller topholdet SUS Nyborg i Nyborghallerne kl. 14.30 mod TMS Ringsted, som ligger midt i 2. division.