NORDSJÆLLAND HÅNDBOLD – SUS NYBORG 30 – 20 (13 – 9)

Målscorere SUS Nyborg:

Tróndur Mikkelsen 5, Rasmus Levinsen, Lars Froholdt og Lasse Mikkelsen 3, Magnus Kristensen 2, Pætur Mikkjalsson, Jacob Kampmann, Anders Stuhr og Chris Petersen 1

Sæsonens sværeste kamp blev søndag spillet i Royal Stage i Hillerød, da vi mødte oprykningsfavoritterne fra Nordsjælland Håndbold. Lad det være sagt med det samme – der var den forventede klasseforskel mellem top og bund, som man kunne forvente. Et helt skadesfrit tophold, var en al for stor opgave søndag eftermiddag.

I første halvleg bed vi fra os, og gav et lille håb til, at vi kunne levere overraskelsen i Nordsjælland denne søndag aften. Især William Asmussen var en stor grund til at håbet var i live i første halvleg, da han diskede op med flere store redninger. Desværre var billedet det samme i den anden ende, da Nordsjællands svenske keeper Marcus Holmén også rullede gardinerne ned. Efter fjorten minutters spil var stillingen 6-5, men med tre scoringer i træk af hjemmeholdet, så var der igen luft mellem holdene. Vi fik igen en lille kontakt ved stillingen 10-8 efter 22 minutter, og det tvang Nordsjælland til en timeout. Den fungerede efter hensigten for hjemmeholdet, og med tre mål i streg, så kunne Nordsjælland gå til pause foran 13-9, efter en reducering af Magnus Kristensen i sidste sekund.

Det sidste håb for en overraskelse, skulle skabes ved en god start på anden halvleg, men det gik desværre den anden vej. Nordsjælland indledte halvlegen med tre scoringer i streg, og så var kampen reelt afgjort ved stillingen 16-9. Det tvang os til en timeout efter syv minutter af anden halvleg ved stillingen 17-10. Der kom der desværre ikke den store effekt ud af, og målet var nu at undgå et stort nederlag. Vi holdt os gennem hele halvlegen under de ti måls forspring, og vi kæmpede til det sidste, for at gå fra kampen med hovederne hævet. Klasseforskellen var bare for stor, og det er ikke for sjov at Nordsjælland Håndbold er udråbt til de helt store favoritter til at vinde divisionen. Klassespillere på samtlige positioner, og alle kom i kamp for hjemmeholdet. Den første ti-måls føring kom med to minutter igen, da Nordsjælland kom på 30-20, hvilket også blev slutresultatet. Var det ikke for William Asmussen i målet, så kunne det sagtens have set meget værre ud. Han sluttede med en redningsprocent på 30%, med 13 redninger på 43 afslutninger.

SUS Nyborg-trænerne Mads Rydal og Kenneth Lindegaard sagde også efter kampen, at der simpelthen bare var klasseforskel på de to hold i dag. Vi mødte et bedre hold, og nu er alle øjne rettet mod det meget vitale opgør i bunden af rækken, når vi på onsdag gæster Elitesport Vendsyssel, som på nuværende tidspunkt er et point foran os.

Kampen mod Elitesport Vendsyssel fløjtes op kl. 20.00 på onsdag, og af rettighedsmæssige årsager, så er det ikke muligt for hjemmeholdet at livestreame kampen.

Tróndur Mikkelsen blev SUS Nyborg-topscorer for anden kamp i træk med 5 mål. Her er han i en forsvarsaktion mod Nordsjælland Håndbolds Mathias Møller. Billedet er taget af Jan F. Stephan fra Nordsjælland Håndbold.