Flensburg-Handewitt-keeper til SUS Nyborg

NavnRasmus Pedersen
Født 16. juli 2001 (19 år)
PositionMålmand
Tidligere klubberTeam Favrskov, Århus Håndbold og Flensburg-Handewitt

Flensburg-Handewitt har altid været garant for en masse danske spillere, men fra næste sæson er der en mindre af slagsen. Den danske keeper Rasmus Pedersen forlader det nordtyske for at tilslutte sig det østfynske flagskib.

Da vi er blevet en målmand mindre i truppen, så har vi ledt efter et supplement til vores to keepere William Asmussen og Sune Thisted. Det sublement er fundet syd for grænsen i danskerklubben Flensburg-Handewitt, hvor Rasmus Pedersen har befundet sig i et par sæsoner. Det er ikke en spiller som har spillet Bundesligakampe, men som flere gange har fået fornøjelsen af at træne med de store drenge fra Bundesligaholdet. Rasmus kommer oprindeligt fra Århus, hvor han blandt andet også har spillet U19 Liga i Århus Håndbold.

Til dagligt er Rasmus førstemålmand for Flensburgs U23 hold, som kan kvalificere sig til Tysklands tredjebedste række med en sejr over to kampe mod DHK Flensburg. Disse to kampe skal overstås inden Rasmus tiltræder på Østfyn i starten af august. I sidste sæson spillede Rasmus på Flensburgs U19-hold, som blev tyske mestre – dog fik de mesterskabet på grund af en tidlig aflysning af turneringen, hvor holdet på det tidspunkt førte rækken.

Selv siger Rasmus følgende omkring skiftet til SUS Nyborg:

“Jeg har valgt SUS Nyborg da jeg vil afprøve mig selv på højt niveau i nye omgivelser. Mit kendskab til den danske 1. division og til SUS Nyborg er meget begrænset, og derfor glæder jeg mig til at opleve niveauet i dansk håndbold på egen hånd. Eneste kendskab jeg har til niveauet er fra vores træninger med TM Tønder, men udover det er det et helt nyt kapitel der starter til august. Jeg sagde ja til SUS Nyborg fordi jeg trænger til forandring efter et par år i det tyske, og for at udfordre mig selv både på og udenfor banen. Derudover håber jeg på at kunne udvikle mig til at tage skridtet højere op i fremtiden. SUS Nyborg er en samling af mange unge folk, og det tiltalte mig også meget. Sidst, men ikke mindst kender jeg Martin Hjortshøj fra min tid på kredsholdet, som jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med igen.”

Rasmus Pedersen, ny SUS Nyborg-spiller

Cheftræner Martin Hjortshøj glæder sig da også meget over tilføjelsen af Rasmus Pedersen, som han både ser et godt niveau i, men også et stort udviklingspotientale.

“Vi får i Rasmus en målvogter, der er teknisk stærk og godt skolet fra sin tid på akademiet i Flensburg-Handewitt. Rasmus har udviklet en tysk-jugoslavisk stil under træning af den tidligere tyske landsholdsmålmand Jan Holpert. Rasmus er ung, ærgerrig og har masser af træningslyst, og dette passer perfekt med de kerneværdier, vi har i SUS Nyborg. Jeg ser et rigtig godt niveau i Rasmus, men ser også et stort udviklingspotentiale, som jeg tror vi kan hjælpe Rasmus med at indfri.”

Martin Hjortshøj, cheftræner SUS Nyborg

Rasmus Pedersen flytter til Nyborg den 1. august, og vil derefter indtræde fast i SUS Nyborg-truppen. Rasmus har prøvetrænet med holdet tre gange tidligere her i opstartsfasen, og kender derfor hans kommende holdkammerater, som han glæder sig til at arbejde endnu mere sammen med til august, når forberedelserne for alvor intensiveres op til sæsonstart i starten af september.

Rasmus Pedersen i aktion for Flensburg-Handewitt hopper i SUS Nyborg-trøjen i næste sæson, hvor han skal tage kampen op med William Asmussen og Sune Thisted om pladsen i mellem stængerne.